29 Mayıs 2018 Salı

Dijital Sağlık Müzesi Yakında Açılıyor

Sağlık tarihinin kendi başına eğitici bir yönünün olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçmişe anlamlı bir şekilde baktığınızda oradan edindiğiniz bilgi, deneyim ile geleceğe çok rahat ilerleyebiliyorsunuz.
Sağlık tarihi alanında ülkemiz ne yazık ki çok zayıf. Bunu çok rahat temel bir iki sağlık tarihi ile ilgili soru sorduğunuzda anlayabiliyorsunuz. Sağlık tarihi hakkında entellektüel bir konuşma ortamında neredeyse hiç bulunmamışsınızdır.
Yaklaşık 4-5 yıl önce sağlık müzesi adlı bir Facebook sayfası açtım. Hala açık. Burada amacım tarihin tozlu raflarında kalmış eski sağlık uygulamalarını, sağlık merkezlerini ve sağlık ürünlerini tanıtmaktı. Bayağı ilgi gördüğünü itiraf etmeliyim.
Yakın bir zamanda ise Sağlık Müzesi.Com, Sağlık Müzesi.Net ve Sağlık Müzesi.Org web adresleri ile birlikte Türkiye'nin dijital ortamda ilk sağlık müzesini Sağlık Atölyesi platformu altında kuracağız.
Sağlık Atölyesi'ni ise Türkiye'nin en büyük sağlık platformu yapma gibi bir hedefimiz bulunmaktadır. Bize bu konuda destek olmak isterseniz çok seviniriz.
Bizlere aşağıda yer alan mail adresi ile ulaşabilirsiniz.
saglikatolyesi@gmail.com
dijitalhemsire@gmail.com
taneronay@gmail.com